HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA NAJAVILA UTAKMICU DELMATA I RIMLJANA, 26.07.2020.

Hrvatska Turistička zajednica na svojim web stranicama ovo događanje (nedjelja, 26. srpnja 2020. godine) stavlja u top manifestacije i utakmicu promovira kao važan događaj za Republiku Hrvatsku.
Ove godine na redu je petnaesta utakmica Delmata i Rimljana. Pripreme za taj važan derbi već su počele. Carevi i carice biraju najbolje igrače koji će ih predstavljati.
Sjetimo se, prošle godine dobili su Dalmati, a pobijedili Rimljani. Dobro ste pročitali, dobili Dalmati, a pobijedili Rimljani. U ovoj utakmici i to je moguće.
Za sve ljubitelje kulture, sporta i zabave – uz ples, gladijatore, žonglere i legionare, car Dioklecijan sprema i bogatu nagradnu igru.
Predsjednik Udruge Gaj Laberije koja organizira ovaj spektakl – Dejan Poljak naglašava:
„Možemo istaknuti da je u 2019. godini iskazano veliko zanimanje medijskih kuća za projekt Gaj Laberije. Imali smo ponude brojnih udruga diljem RH za nastupanje na Danima Antike.
Našoj Udruzi pridružio se veliki broj novih članova. Višegodišnje održavanje Dan Antike koji su postali važno nacionalno događanje, potiče nas za dodatno usmjeravanje energije na projekt  ‘Delmatski tabor’ sa paušalnom procjenom vrijednosti od 100 milijuna kuna, za koji imamo idejno rješenje i financijske pokazatelje.
“Turizam četiri grada” na kojem radimo pune dvije godine, te niz manjih projekata koje će krenuti u 2021. godini, poput postrojavanja povijesnih postrojbi Dalmata i Rimljana ispred stele Gaja Laberija, imaju za cilj skretanja veće pozornosti na Sinj i privlačenje investitora za naše kapitalne projekte. Ovim putem zahvaljujem cijelom timu PKD-a bez kojih ovih rezultata ne bi nikad ni bilo… AVE!“
Najavu Hrvatske turitičke zajednice možete pogledati ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *