Održan ‘Dan Antike – Sinj 2020.’

Udruga Gaj Laberije je u nedjelju, 26. srpnja 2020. godine organizirala ‘Dane antike 2020.’ u Sinju.
Ove godine, zbog epidemioloških mjera, program 15. ‘Dana antike’ bio je reduciran te je održan sukladno preporukama HZJZ i Stožera Civilne zaštite. Glavni dio programa je bio svečani mimohod ulicama grada Sinja te predstavljanje novonabavljenih kostima i opreme vojnika.
U sklopu programa, u subotu 25. srpnja 2020. je na Facebook stranici Udruga PKD “Gaj Laberije” objavljen mali kviz od tri pitanja o Gaju Laberiju. Na postavljena pitanja se odgovaralo porukama, a najbrže i točno na sva pitanja je odgovorio Vladimir Tomašević, koji je za nagradu dobio mobitel, torbicu i poklon bon od 500 kuna.
Na trgu dr. Franje Tuđmana u nedjelju su uručene zahvalnice i prigodni darovi za 10 godina nastupa u Sinja za članove udruge. Nagrade su dobili Vesna Vučković (carica Priska), Ante Vuković (Delmatski car Agron) i Dušan Vučković (savjetnik Cara Dioklecijana). Dodijeljena je i nagrada iz nagradne igre ‘Joker i Car Dioklecijan’.

‘Projekt se nastavlja dalje, u cilju promicanja priče o nastanku nogometa u Cetinskoj krajini te najavljujem 16. Dan antike koji će se održati 25. srpnja 2021. godine’ kazao je na kraju programa predsjednik Udruge Dejan Poljak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *