HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA NAJAVILA OVOGODIŠNJI DAN ANTIKE U SINJU

Hrvatska turistička zajednica na svojim internetskim stranicama www.croatia.hr najavila Dan antike “Utakmicu Delmata i Rimljana”.

Utakmica će se održati u nedjelju, 31. srpnja 2022. godine u 21 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju.

Ove 2022. godine bit će 17. po redu antička utakmica kao središnji dio programa. Uz utakmicu moći ćete vidjeti antičke ratne vojne strategije, borbe gladijatora, igre s vatrom, trbušne plesačice i zabavne plesove a djeca će uživati u igri “JOKER I DIOKLECIJAN” uz bogatu nagradu.

Od početka projekta 2005. godine radi se na realizaciji tri važna cilja. Prvi je da se afirmira stela Gaja Laberija, drugi da se ona stavi u turističke, kulturne i edukativne svrhe i treći da se stavi u gospodarske svrhe. Prvi cilj udruge u potpunosti je ispunjen, gotovo da više nema prolaznika koji neće zastati u Vrličkoj ulici i pogledati stelu Gaja Laberija.

Samom objavom Dana Antike – Utakmica Delmata i Rimljana na stranicama Hrvatske turističke zajednice, koja to radi od 2017. godine, ovo događanje stavlja u nezaobilazno turističko odredište i ovu kulturnu manifestaciju promovira kao važan događaj za Hrvatsku – rekao je Dejan Poljak, predsjednik udruge.

Najavu Hrvatske turističke zajednice možete pogledati OVDJE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *