Druga majstorska radionica „Samo nebo nam je granica“

U suradnji s Udruga PKD “Gaj Laberije” majstori filmaši upoznali su se s povijesti nogometa u Cetinskom kraju i odlučili napisati filmski scenarij o našem gradu kao kolijevci nogometa!

Koja vam je prva asocijacija na Sinj: Alka, Rera, Arambaši?! A nogomet!? Jeste li znali da jedna od neotkrivenih sinjskih zanimljivosti kaže da se nogomet prvi puta igrao upravo u Cetinskoj krajini. Zanimljiva priča i inspiracija našim majstorima scenaristima uz stručno vodstvo naše Anite Čeko.

Druga majstorska radionica, Izrada scenarija za kratki igrani film održava se u od 06. do 10. svibnja 2019., u prostorima Galerije Sikirica. Polaznici se na radionici kroz vrlo praktičan rad i vježbe upoznavaju s procesom nastanka scenarija, izvode scene iz scenarija koji nastaju na radionici, raspravljaju na konkretnim primjerima o karakteristikama dobrog i lošeg scenarija te prolaze kroz niz dramskih vježbi. Polaznici će zajedno s voditeljicom Anitom Čeko, mladom scenaristicom i dramaturginjom, napisati svoj prvi scenarij za kratki igrani film.

Izvor: KUS-Kulturno umjetničko središte Sinj i Sinjska Rera.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *